Met een draaipoort aandrijving kunt u uw poort automatisch laten opendraaien wanneer u aan komt rijden. Dit kan door middel van verschillende systemen. Hiermee is het mogelijk om door middel van een handzender, drukknop, sleutelschakelaar of via de mobiele telefoon. Bij stroomuitval of storing is de poort ook met een sleutel te ontgrendelen. Voor een veilige en comfortabele bediening van uw poort vindt u bij GPS Automation een compleet aanbod met opbouw-, onderbouw- en inbouw draaipoortaandrijvingen.

Wat is een draaipoort aandrijving?

Een draaipoort is een poort die opendraait in plaats van openschuift. Hierdoor is er minder ruimte nodig aan de zijkanten dan bij een schuifpoort. Deze poort kan met de hand bediend worden, maar ook automatisch met een knikarm hekopener. De hekopener knikarm zorgt ervoor dat u de draaipoort zowel automatisch kunt openen als sluiten. Een draaipoort aandrijving is een hoogwaardige oplossing voor draaipoorten. Bij een automatische poortaandrijving gaat de poort geautomatiseerd open en hoeft u geen moeite te doen. Wanneer u kiest voor een draaipoort aandrijving van GPS Automation kunt u kiezen uit drie verschillende soorten:

Opbouwaandrijving

De opbouwaandrijving is meestal een lineaire aandrijving ofwel rechte arm aandrijving. Deze kan uitgevoerd zijn als spindel of hydraulisch. De lineaire aandrijving is eenvoudig te monteren middels meegeleverde montagesteunen.

Een andere vorm van een opbouwaandrijving is een knikarmmotor. Een knikarmmotor kan eenvoudig gemonteerd worden. Vooral wanneer u al een poort heeft is een knikarm motor handig en makkelijk te plaatsen. Een ondergrondse motor is dan juist moeilijker te installeren. Een knikarmotor wordt boven de grond geplaatst.

Onderbouwaandrijving

Binnen de onderbouwaandrijving vallen de ondergrondse motor poorten. Het grote voordeel van een poortaandrijving ondergrondse is dat de opener netjes weggewerkt is en hierdoor bijna onzichtbaar wordt. Dit komt doordat de motor van de poort namelijk in de grond begraven is. De poortopener ondergronds wordt onder het draaipunt van de poort geplaatst en voor de stevigheid worden de motorbakken in beton verankerd.

Inbouwaandrijving

Een inbouwaandrijving is een volledig weggewerkte aandrijving, meestal ingebouwd in de vleugel zelf. Dit type aandrijving is het meest geschikt voor het automatiseren van een nieuwe maatwerk draaipoort.

Draaipoort aandrijvingen kopen bij GPS Automation

Bij ons vindt u alles wat u nodig heeft voor uw draaipoortaandrijving, zowel voor de opbouw, onderbouw en de inbouw. Ook kunt u bij ons terecht voor een interface op en andere toebehoren en accessoires.

Kom langs in onze showroom en demotuin om een indruk te krijgen van onze producten en oplossingen of vraag informatie aan!